RETOUR
NEREN:
HOE WERKT
HET?

Vind hier het antwoord op al je vragen!

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op!

CONTACT

Hoe kan ik retourneren?

Indien je aankoop niet naar wens is, heb je altijd de mogelijkheid om je bestelling te retourneren. Bij Lux for kids zijn hiervoor twee mogelijkheden.

1. Retourneren in de winkel:

Je kunt producten die in de winkel of in de webshop van Lux for kids binnen 14 dagen retour brengen in de winkel. Het is belangrijk dat je product in ongebruikte staat verkeert, dat je de bon van het product hebt en dat je je product in de originele verpakking terug brengt. Daarnaast dient het prijskaartje aan het product nog in tact te zijn. Mocht je het product cadeau gekregen hebben, zal het prijskaartje aan de bon geniet zijn bij de aanschaf, wij zullen je dan ook vragen om deze bon.  Bij het terugbrengen van een product is het mogelijk om het aankoopbedrag terug te krijgen in cash of d.m.v. een tegoedbon.

Producten die retour gebracht zijn in de winkel zullen binnen 3 dagen ook zichtbaar zijn in jouw account.

Producten die persoonlijk van aard zijn, zonder originele verpakking, zonder prijskaartje en/of zonder bon kunnen helaas niet retour genomen worden.

1. Retour sturen via de post:

Je kunt een product van Lux for kids binnen 14 dagen na ontvangst retour melden door een email te sturen naar retour@luxforkids.com waarin je aangeeft dat je het product retour wilt sturen of wilt ruilen voor bijvoorbeeld een andere maat. Daarnaast hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Voor- en achternaam
  • Artikelnaam zoals op de bon vermeld
  • Ordernummer

Producten kunnen hierna op eigen kosten retour gestuurd worden naar het volgende adres:

Lux for kids
Kortestraat 3
6811 EN, Arnhem

Producten die retour gestuurd zijn zullen binnen 3 dagen nadat wij deze ontvangen hebben ook zichtbaar zijn in jouw account.

Producten die persoonlijk van aard zijn, zonder originele verpakking, zonder prijskaartje en/of zonder bon kunnen helaas niet retour genomen worden.

Wanneer krijg ik mijn geld terug na het retourneren?

Zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je te kennen heeft gegeven het product te willen retourneren, zullen wij terug betalen. Het gaat dan om het volledige aankoopbedrag, exclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending. De wijze van terugbetaling is afhankelijk van de manier waarop je het product hebt geretourneerd. In de winkel kan je het aankoopbedrag in cash of d.m.v een tegoedbon terug krijgen, als je het product retour hebt gestuurd zullen wij het aankoopbedrag terug storten .

Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij de producten hebben ontvangen of totdat je hebt  aangetoond dat je het product hebt teruggestuurd.

Als je nog niet hebt betaald en je retourneert een deel van je bestelling dan wordt de openstaande factuur gecorrigeerd, zodat je alleen het door jouw verschuldigde bedrag nog hoeft te betalen. Als je je gehele bestelling retourneert dan komt de openstaande factuur te vervallen en hoef je niets meer te betalen.

Mag ik mijn retourzending ook zelf langsbrengen?

Jazeker!

Je kunt producten die in de winkel of in de webshop van Lux for kids binnen 14 dagen retour brengen in de winkel. Het is belangrijk dat je product in ongebruikte staat verkeert, dat je de bon van het product hebt en dat je je product in de originele verpakking terug brengt. Daarnaast dient het prijskaartje aan het product nog in tact te zijn. Mocht je het product cadeau gekregen hebben, zal het prijskaartje aan de bon geniet zijn bij de aanschaf, wij zullen je dan ook vragen om deze bon.  Bij het terugbrengen van een product is het mogelijk om het aankoopbedrag terug te krijgen in cash of d.m.v. een tegoedbon.

Producten die retour gebracht zijn in de winkel zullen binnen 3 dagen ook zichtbaar zijn in jouw account.

Producten die persoonlijk van aard zijn, zonder originele verpakking, zonder prijskaartje en/of zonder bon kunnen helaas niet retour genomen worden.

Wat gebeurt er met mijn retour?

Na ontvangst gaan wij aan de slag met de oplossing die jij hebt aangegeven.

• Wil je je geld terug dan zorgen wij dat, na ontvangst van je retour, binnen 14 dagen je geld wordt teruggestort op het rekeningnummer waarmee je hebt betaald. De status van jouw bestelling zal in jouw account worden aangepast naar ” terug betaald”.
• Wil je een nieuw artikel of een artikel omruilen sturen wij op de dag dat wij jouw retour in behandeling nemen het nieuwe artikel naar je toe. De status van jouw bestelling zal aangepast worden naar ” terug betaald”, waarna er een nieuwe bestelling zal worden geplaatst met voor het nieuwe artikel of de juiste maat.
• Mochten er gebruikssporen, geen originele verpakking of missende onderdelen zijn, dan hebben wij het recht om je retour te weigeren en terug te sturen.

Is mijn retourzending in goede orde ontvangen?

Je ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer je retour ontvangen is en in behandeling genomen wordt.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date! 


 

Snelle levering
Gratis verzending>100€
100% Veilig betalen
Gemakkelijk retourneren