BEHIND THE BRAND: Phil & Phae

Bij Lux for kids zijn we trots op onze merken. Dit maal: Phil and Phae

Bijzondere merken, met een bijzonder verhaal. In “behind the brand” maken we kennis met de personen achter het merk, de filosofie en de toekomstdromen van onze partner merken.

Merk: Phil & Phae
Naam + Functie: Barbara de Jonge – Eigenaar

Q&A

1. Hoe is Phil & Phae ontstaan?
Ondanks dat ik niet uit een ondernemersfamilie kom, had ik altijd het idee dat ik uiteindelijk mijn eigen bedrijf zou starten. Na het AMFI (modeopleiding) heb ik eerst 5 jaar voor verschillende bedrijven gewerkt als designer womenswear. Vanaf zomer 2015 ben ik fulltime aan de slag gedaan met Phil&Phae: ik wilde een babykledingmerk opzetten gemaakt van mooie materialen in zachte, natuurlijke tinten en zonder frutsels, strikjes en glitters. Niet heel trendgevoelig, maar juist tijdloze stukken: basics die toch weer niet helemaal basic zijn. Kortom, wat ik zelf graag draag in het klein. Een jaar later lag de eerste collectie in de winkels.

2. Wat is jouw inspiratie?
Inspiratie kan overal vandaan komen, maar als ik toch wat moet noemen zijn dat twee cliche’s: mijn kinderen en Pinterest. Ik kan op Pinterest uren langs plaatjes scrollen en ideeën opdoen voor kleur en sfeer. En mijn eigen kids helpen mij om kleding te ontwerpen die in de praktijk ook fijn en praktisch is. Zij dragen bijna iedere dag wel wat van Phil&Phae, dus automatisch wordt alles bij ons thuis uitvoerig getest. Tientallen wasbeurten, dagen op de creche en buiten ravotten: als het er dan nóg goed uit blijven zien en zacht blijven, dan weet ik dat het met de kwaliteit goed zit.

3. Wat is er zo bijzonder aan collecties van Phil & Phae?
Ik ben best een perfectionist en dat zie je – als het goed is – terug in de kleding: oog voor detail, mooie afwerking, keuze voor stoffen van hoge (organic) kwaliteit. Ook besteed ik veel aandacht aan de pasvorm, want juist als kleding vrij sober is qua kleur en silhouet, dan moet het perfect zitten. Alles wordt daarom op echte kindjes doorgepast en ik vraag elk seizoen feedback aan onze retailers. Wat heel gaaf is, is dat klanten de aandacht die ik hieraan besteed ook terug herkennen: ik krijg vaak leuke berichtjes via social media dat de pasvorm zo goed is en de stoffen zo mooi zijn. Samen met de geweldige foto’s die moeders op social media plaatsen is dat de beste feedback die ik kan wensen!

4. Wat is jouw favoriete item uit de FW17 collectie?
De Salopette in de kleur Acorn (zachtbruin) is toch wel een favoriet, zowel van mijzelf als van veel klanten. Veel andere merken hebben natuurlijk ook al zoiets in de collectie, maar die van ons is herkenbaar en net even anders door de zak aan één kant en de heerlijk zachte organisch katoenen sweatstof. Twee items die steevast favoriet zijn zijn de signature items: Harem pants Micha en Sweater Jules. Het harem broekje heeft een ‘faux’ overslag-detail dat echt een Phil&Phae ontwerp is. Ook de trui met de ‘raw edges’ is een herkenbaar item geworden. Beide zijn er als sinds de allereerste collectie en zijn onderdeel van de vaste collectie die het hele jaar door te koop is.

5. Wat is jouw toekomstdroom voor Phil & Phae?
Phil&Phae wordt duurzaam en fair trade geproduceerd: we werken samen met kleine familiebedrijven die onze waarde delen: kwaliteit boven kwantiteit en alles ‘made with love’ en een persoonlijke touch. Deze motto’s zet ik door in alles wat ik doe, al is het een foto’tje dat ik plaats op Instagram. Ik hoop dat deze rode draad ervoor gaat zorgen dat Phil&Phae verder uitgroeit tot een internationaal bekend merk. Mijn doel is echter niet dat Phil&Phae een mega-bedrijf wordt, in iedere kledingkast hangt en in elke winkelstraat te koop zal zijn: ik houdt het graag relatief klein en exclusief. Ook hier geldt weer ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en het persoonlijk houden.

De prachtige collectie van Phil & Phae is vanaf nu te koop in onze winkel in Arnhem. Bekijk hier meer!

Leave a Reply